Over Brigitte

Mensen inspireren en handvatten aanreiken op hun reis naar zichzelf is mijn passie. Hoe meer mensen leven vanuit hun hart en datgene doen waarvoor ze zijn bedoeld, hoe meer liefde op aarde komt. Daar een bijdrage aan mogen leveren is mijn missie. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

De naam vervult, zowel in mijn werk als in mijn leven, een belangrijke rol. Al van jongs af aan had ik interesse in de betekenis van namen en was ik dol op letters en het kalligraferen ervan.
Door mijn werk als zangpedagoog/zangtherapeut, vanuit de zangscholingsweg van Valborg Werbeck, onderzocht ik het wezenlijke karakter van letters, hoe je ze tot klinken brengt en wat de werking ervan is. Veelvuldig heb ik mensen met stemproblemen begeleid. Later specialiseerde ik me in oorsuizen/tinnitus.

Uit eigen ervaring weet ik hoe helend het werken met stem, klank & beweging is en hoe dit op een liefdevolle zachte wijze een impuls kan geven aan iemands innerlijke bewustwording, zelfliefde, zelfaanvaarding en helingsproces. Diverse malen heb ik oog in oog gestaan met mijn eigen sterfelijkheid, wat me veel heeft geleerd over het leven en waar het in essentie om gaat. Het is niet voor niets dat in het woord “genezing” het woord “zing” is terug te vinden.

De klanken van mijn stem en mijn verstilde manier van zingen hebben een diepe uitwerking op mensen en geven een impuls aan helingsprocessen en bewustwording. Luister hiervoor naar mijn Healing Music album Serenity.

In 2011 maakte ik kennis met de Naamsoefening. Meteen was ik geraakt door de eenvoud ervan en de enorme kracht die in een naam verborgen zit. Het helpt je in balans te blijven bij alle uitdagingen op je pad en bemoedigt je om vanuit je natuurlijke eigenheid te leven. Je naam is een ware schatkist als je weet hoe je haar kunt openen. Ik help je er graag bij, zodat ook jij weet hoe jij jouw naam als een levenskompas kunt gebruiken.
Benieuwd naar mijn verhaal met de Naamsoefening? Lees dan verder

Brigitte van Bourgonje
NaamExpert | Wereldoverbrugger