De Naamsoefening

De Naamsoefening is inspiratief ontvangen door spiritueel trendwatcher Marieke de Vrij en is precies afgestemd op het huidige tijdperk en de uitdagingen waar mensen nu voor staan. De enige manier om erachter te komen wat de Naamsoefening doet en kan betekenen in jouw leven, is door ermee aan de slag te gaan. Net zoals je pas weet hoe pudding smaakt als je ervan hebt geproefd, zo is dat ook met de Naamsoefening.  De naam - De Naamsoefening - is niet zomaar. De letters geven een diepere betekenis weer die continu in beweging is en afgestemd op de huidige mens. Je kunt de Naamsoefening zien als een nieuwe vorm van Westerse spiritualiteit.

"Doorleving staat centraal, waarin alle chakra's een gelijke waarde gaan uitbeelden in een spiritueel menseigen ontwikkeling. Het geestelijke valt samen met het dagelijkse leven waarbij ieder mens de sleutel in zich heeft om zichzelf te bevrijden. Wanneer de ziel zich verankert met het lichaam, kan het unieke in jou, je ware potentieel, worden geactiveerd en zich ten volle manifesteren, als je werkelijk durft te staan in jouw authenticiteit en dit voluit durft te leven" (bron: Ik beken mijn Naam - Marieke de Vrij).

Hieronder vind je mijn interpretatie van wat de Naamsoefening is.

D  De Naamsoefening is een lichaamsgerichte stiltemeditatie waarin je door middel van je naam, je naam en lichaam naar beste kunnen onderzoekt en dieper bewust leert bewonen. De Naamsoefening brengt je in contact met wie je wezensecht bent, op ieder moment, op iedere plaats en onder iedere omstandigheid.

Een evenwicht vinden in het dagelijks leven tussen denken, voelen en doen is van belang om op een natuurlijke wijze je leven vorm te geven vanuit wie jij in essentie bent. Je bent meer dan alleen je lichaam.

N  Nieuwe impulsen zijn nodig die je bewuster laten nadenken over waar het werkelijk om gaat in het leven. Je naam is de verbinding tussen heden, verleden en waar je naartoe aan het bewegen bent. Het resoneren van het natuurlijke IK zorgt ervoor dat jij je eigen ruimte inneemt/leert innemen.

A  Authentiek jezelf zijn. Aandacht geven aan je binnenwereld, je gedachten, gevoelens en wensen opdat je natuurlijke aard de ruimte krijgt zich te ontplooien. Mogelijk voel jij je anders dan je omgeving. Maak van je anders zijn je kracht en blijf trouw aan wie jij bent.

A  Aarden betekent letterlijk incarneren op aarde. Je lichaam, als voertuig van de ziel, bewonen als een huis.

M  Makkelijk en eenvoudig is de Naamsoefening. Ze helpt je te gronden, te centreren en in contact te blijven met het midden van je lichaam. Ze helpt je een meester te worden in het vinden van een middenweg. Lees ook Mijn verhaal met de Naamsoefening.

S  Stilte in jezelf geeft je de mogelijkheid om naar jezelf/je Zelf te luisteren. Stevig en standvastig te zijn in het leven.

O  Onnadenkend je naam uitnodigen. Gedachteloos zonder vooropgezet plan geeft je de mogelijkheid om diepere lagen in je naam te ontdekken en te onthullen. De resonantie van je naam omhult jou en beschermt jou. Je oefent met overgave. Te zijn in het moment en wat van daaruit vanzelf ontstaat.

Echtheid, oprechtheid en respect voor elkaar brengt vrede in je hart en eenheidsbewustzijn dichterbij. Ervaringen en reacties over de Naamsoefening.

Familienamen dragen een geschiedenis met zich mee. De kunst is om neutraal in je eigen geschiedenis te gaan staan. Je naam is de fundering van je leven en helpt jou om te kunnen functioneren in een veranderlijke wereld, vanuit wie jij bent. Een stevig fundament om in evenwicht te blijven bij alle obstakels en uitdagingen op je levenspad.

Eenheid. In essentie zijn we één met elkaar. Het uiteenzetten met eenzaamheid, angst, boosheid, verdriet en andere emoties horen bij het leven. Het zijn groeimomenten op weg naar jezelf en jouw innerlijke kern.

Naluisteren, navoelen van wat jouw naamsklank doet in jou. Nee leren zeggen en opkomen voor jezelf vanuit zelfliefde en een gezond egoïsme.

IK-resonantie helpt je op een natuurlijke wijze incarneren, indalen in je lichaam en ontdoet je van indrukken van derden, energieën die niet van jou zijn. Het IK is de meest verdichte vorm van geestelijk Zijn.

NU is het moment dat telt. Wees met je aandacht in het NU. Niet in het verleden, niet in de toekomst. Onthecht je van aanklevingen, emoties en andere ballast uit het verleden. Aanvaard wat er in het verleden is gebeurd, zonder dat je het ontkent. Wat je hebt meegemaakt heeft er toe bijgedragen dat je nu bent die bent.

Geloof in jezelf en wie jij ten diepste bent. Je maakt deel uit van een gemeenschap van mensen en een groter geheel. Word je bewust van je Goddelijkheid, je Goddelijke natuur en herinner je waar jij als ziel voor dit leven hebt gekozen. Genees jezelf met de kracht die in je naam verborgen zit en breng het unieke in jou tot expressie met je naam als levenskompas!
Een betere wereld begint bij jezelf.

©2019 AsmaraKlank